23.12.14

Έφυγε από τη ζωή στα 70 του χρόνια ο Τζο Κόκερ...




Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο...



Έφυγε από τη ζωή στα 70 του χρόνια, ο Τζο Κόκερ, θρυλική φωνή της ροκ των blues. Ο διάσημος τραγουδιστής και συνθέτης πέθανε προσβεβλημένος από καρκίνο του πνεύμονα. Έχοντας υπογράψει δεκάδες άλμπουμ και μεγάλες επιτυχίες με σήμα κατατεθέν το cover των Beatles With A Little Help From My Friends, ο Τζο Κόκερ αγαπήθηκε όσο λίγοι...


Γεννημένος στις 20 Μαΐου 1944 στο Σέφιλντ της Βρετανίας, η διεθνής αναγνώρισή του ξεκίνησε το 1964 στον χώρο των μπλουζ και της ροκ και μέσα στα 50 χρόνια που διήρκεσε η καριέρα ηχογράφησε 22 στούντιο άλμπουμ.

Το 1983 βραβεύθηκε με Grammy για το τραγούδι «Up Where We Belong», ένα ντουέτο με την Τζένιφερ Γουόρνς και το 2007 έλαβε τιμητικό βραβείο για τη συνεισφορά του στη μουσική.


Τα τραγούδια που έκαναν διάσημη την βραχνή φωνή του ήταν τα You are So Beautiful, Summer in the City, και φυσικά το Unchain My Heart, μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της καριέρας του και από τα τραγούδια που ακούστηκαν όσο λίγα στην Ελλάδα, και το You can leave your hat on από την ταινία 9 1/2 εβδομάδες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου