4.3.14

Που βρίσκονται τα συναισθήματά μας;Την χαρτογράφηση των σωματικών μας μεταβολών σύμφωνα με τα συναισθήματά μας, επιχειρεί να κάνει πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό discover.

Σύμφωνα με την έρευνα, το κάθε συναίσθημα  επηρεάζει μια συγκεκριμένη περιοχή του σώματός μας  η οποία, είναι κάθε φορά διαφορετική αλλά η ίδια για όλους, ανεξάρτητα από πολιτισμό και γλώσσα.
Στην έρευνα συμμετείχαν πάνω από 700 άτομα από τη  Φιλανδία,  τη Σουηδία και την Ταιβάν.  Οι συμμετέχοντες, παρακολούθησαν συναισθηματικά φορτισμένες λέξεις, βίντεο, εκφράσεις προσώπων και ιστορίες. Στη συνέχεια, ανέφεραν τις περιοχές του σώματός τους για τις οποίες αισθάνθηκαν πιο έντονη  δραστηριότητα κατα τη διάρκεια των τέστ αλλά και σε ποιές αισθάνθηκαν πιο υποτονική, σε σχέση με πριν. 
Οι ερευνητές, χρωμάτισαν διαφορετικά τις περιοχές του σώματος που ανταποκρίθηκαν έντονα σε κάθε ξεχωριστό συναίσθημα και διαφορετικά αυτές που ανταποκριθήκαν υποτονικά.   
Η τοπογραφική αποτύπωση των συναισθημάτων μας αλλά και τα σημεία του σώματος τα οποία διεγείρονται κάθε φορά, δημιούργησαν ένα χάρτη, οπου το κίτρινο και κόκκινο χρώμα εκφράζουν τις περιοχές όπου αυξάνονται οι αισθήσεις μας και το μπλέ τις περιοχές όπου μειώνονται. 
Το αποτέλεσμα είναι στην παραπάνω φωτογραφία. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου