16.12.14

Το σεξ είναι υπερεκτιμημένο...




Σίγουρα και μόνο ο τίτλος της ανάρτησής μου, προκαλεί λιγάκι. Όμως αυτή είναι η γνώμη μου και θα σας εξηγήσω πάραυτα το γιατί. Είναι λίγο κουραστικό να βλέπεις τα πάντα γύρω σου να περιστρέφονται γύρω από ένα πράγμα. Ακόμα κι αν αυτό είναι το σεξ. Μια ολόκληρη βιομηχανία έχει στηθεί γύρω από αυτό, στην τηλεόραση μιλούν γι’ αυτό, τα τραγούδια μιλούν γι’ αυτό. Παντού σεξιστικά υπονοούμενα, παντού κωλοδάχτυλα, παντού βρισιές, οι οποίες εμπεριέχουν μέσα τους οπωσδήποτε τη ρίζα “γαμώ”. Και ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί.


Η ανάρτησή μου στην ουσία, είναι εμπνευσμένη από μια πρόσφατη επαφή μου με το χώρο των γηπέδων. Όπου ειλικρινά ένιωσα για μια ακόμη φορά, ότι οι άνθρωποι είναι μερικές φορές τόσο χαζοί. Έβλεπα το πλήθος να φωνάζει και να βρίζει και πραγματικά το θέαμα μου φαινόταν απλά γελοίο. Εδώ κοντεύουμε να χρεοκοπήσουμε και αυτοί στην κοσμάρα τους. Άσχετο βέβαια αυτό. Εκτός λοιπόν, που γενικά τη μπάλα -είτε είναι κόκκινη και τη χτυπάς πάνω κάτω, είτε ασπρόμαυρη και την κλωτσάς πέρα δώθε- και τις θρησκείες, τα θεωρώ όπιο του λαού, κι αυτό όμως είναι ένα άλλο θέμα και δεν θα μας απασχολήσει αυτή τη στιγμή, και εκτός από όλο αυτό το ηλίθιο πάθος που είχαν όλοι να υποστηρίξουν την ομάδα τους, μεγαλύτερο πάθος και ζήλο έδειχναν στο να βρίσουν τους αντιπάλους τους. Και φυσικά όλες οι βρισιές περιείχαν μόνο το σεξ. “Θα σας γαμάμε και εσείς θα προσκυνάτε” και άλλα τέτοια όμορφα. Και ok, να τον βρίσεις τον άλλον ρε φίλε. Την πούτσα ρε γαμώτο (να το! το κάνω κι ‘γω δε λέω!) Την πούτσα λέω, μέσα στη μέση του γηπέδου γιατί την κουβαλάς;! Και άντε είπαμε να τον βρίσεις. Πες τουλάχιστον κάτι έξυπνο. Τι του λες “άντε γαμήσου”; Ποτέ άλλωστε δεν κατάλαβα γιατί να είναι βρισιά εν τέλει το “άντε γαμήσου”..!

Και επιτέλους έρχομαι στο θέμα μου. Ok, καλό και ωραίο το σεξ δε λέω. Μπορείς να ζήσεις στιγμές ευτυχίας και ηδονής. Ευχαρίστησης και ένα σωρό άλλα. Μεγάλα παιδιά είστε κάτι θα ξέρετε. Αλλά δεν το θεωρώ κάτι τόσο πια σημαντικό όσο το έχουν κάνει να είναι. Υπάρχουν τόσα άλλα πράγματα στη ζωή που είναι πολύ πιο σημαντικά. Πράγματα που μπορούν να σου προσφέρουν πραγματικά τα πάντα. Και ξέρετε γιατί δεν είναι σημαντικό; Γιατί είναι τόσο εύκολο να το βρεις. Και εδώ έρχεται και η άλλη απορία μου. Το κάνουν παντού τόσο μεγάλο ζήτημα. Παντού φωνάζουν εδώ σεξ, εδώ σεξ! Ροζ γραμμές, τσόντες, κακό. Σιγά ρε φίλε! Πόσο δύσκολο δηλαδή σου είναι να βρεις μία να γαμήσεις;!  Γι’αυτό λοιπόν λέω πολύ συζήτηση για το τίποτα. Γιατί το δύσκολο δεν είναι να βρεις το σεξ. Δύσκολο είναι να βρεις την αγάπη. Δύσκολο είναι να βρεις τον έρωτα. Δύσκολο είναι να βρεις την επικοινωνία. Αυτά, είναι δύσκολο να τα βρεις.

Και ok. Να δεχτώ ότι βλέπω τα πράγματα από την γυναικεία οπτική γωνία. Να δεχτώ ότι οι άντρες σκέφτονται το σεξ κάθε 7 δευτερόλεπτα, λέει μια έρευνα - υπερβολή το βρίσκω εγώ και συνεχίζω. Έστω λοιπόν ότι τους είναι πιο απαραίτητο, από ότι στις γυναίκες και θα έκαναν τρελά πράγματα προκειμένου να πηδήξουν. Το σεξ όμως, απομονωμένο σαν έννοια, στην πραγματικότητα έχει δύναμη? Είναι το σεξ ικανό να κρατήσει μια σχέση ας πούμε? Θα μου πείτε φυσικά. Και θα σας πω εγώ, αγαπητοί μου δεν εννοώ αυτές τις σχέσεις του κώλου. Προφανώς μπορεί να κάνεις καλό σεξ και να μένεις σε μια σχέση. Αλλά μόνο γι’αυτό. Για να έχεις καλό και μόνιμο σεξ. Δεν μιλάω γι’αυτό.


Εγώ μιλάω για τις πραγματικές σχέσεις, σχέσεις οι οποίες μπορούν να καταλήξουν κάπου. Σχέσεις που σε ολοκληρώνουν σαν άνθρωπο. Σχέσεις που καλύπτουν τα κενά σου. Σχέσεις που δεν είναι για να είναι. Μιλώ για τις σχέσεις αυτές που δεν ξεχνάμε ποτέ. Και σίγουρα κάτι έρχεται στο μυαλό του καθενός αυτή τη στιγμή. Δεν νομίζω λοιπόν ότι το σεξ ήταν αυτό που έκανε αυτές τις σχέσεις να είναι ξεχωριστές, αξέχαστες. Αλλά το ίδιο το άτομο. Η συμπεριφορά του. Τα χαρακτηριστικά του. Αυτά που προσέφερε. Όλα. Ακόμα και το σεξ. Αλλά όχι πρώτα αυτό. Δεν ήταν αυτό που μας έκανε να το ερωτευτούμε. Και δεν ήταν αυτό που το έκανε να μείνει στη μνήμη μας για πάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου