4.4.11

http://nonc.wordpress.com/2006/03/22/in-defence-of-queerdom/


Εχθές το βράδυ μου έγραψε ένα νεαρό, δεκαοχτάχρονο παιδί που ενοχλήθηκε, πειράχτηκε, πληγώθηκε, εκνευρίστηκε, θύμωσε, εξερράγη γιατί μία ιστοσελίδα χριστιανών νέων που τους αγαπάει ο χριστός δημοσιεύει την …άποψή τους, αλλά και την υποτιθέμενη επίσημη χριστιανική άποψη για την ομοφυλοφιλία.

Μια και με διαβάζει, σκέφτηκα να γράψω και εγώ εδώ την επίσημη άποψη Le Nonce για την ομοφυλοφιλία αλλά και για το χριστιανισμό και για την εκκλησία.

Ως συνήθως, θα μιλήσω προσωπικά. Εγώ, αγαπημένοι μου αναγνώστες, έγινα ομοφυλόφιλος διότι μου άρεσε πάρα πολύ η ιδέα (και η πράξη, να μην παρεξηγούμαστε). Δεν εγεννήθην έτσι. Δεν κακοποιήθηκα στα παιδικά ούτε στα εφηβικά μου χρόνια. Δεν διετέλεσα altar boy. Δεν με έντυνε κοριτσάκι η μαμά μου όταν ήμουν βρέφος. Δεν επιθυμούσε κόρη η μαμά μου πριν γεννηθώ. Δεν διαθέτω υπερπροστατευτική μαμά, ούτε ο πατέρας μου ήταν αγροίκος, ούτε έχω άλυτο οιδιπόδειο, ούτε σεξουαλικά τραύματα.

Πειραματίστηκα στα πρώιμα εφηβικά χρόνια μου με κορίτσια και αγόρια και διάλεξα τα αγόρια επειδή μπορούσα να κάνω πολύ περισότερα, πολύ ευκολότερα μαζί τους και επειδή πάντα ήθελα να είμαι διαφορετικός, από μικρός είχα αυτή τη λόξα. Χαίρομαι ιδιαίτερα που έκανα αυτή την επιλογή γιατί αυτή η επιλογή με έκανε ευτυχισμένο.

Δεν έχω καμιά αφελή πεποίθηση ότι όλοι οι ομοφυλόφιλοι ξύπνησαν ένα πρωί και είπαν, όπως εγώ, “θα γίνω ομοφυλόφιλος.”

Μάλλον γεννήθηκαν έτσι. Και είμαι σίγουρος ότι και πολλοί άνθρωποι γεννήθηκαν ομοφυλόφιλοι. Εξάλλου, υπάρχει και η θεωρία της γενετικής προδιάθεσης. Προφανώς, είναι ευτυχέστεροι από εμένα όσοι γεννήθηκαν έτσι, διότι δεν χρειάστηκε να τραβήξουν τον ανήφορο των πειραματισμών και των αμφιβολιών: το πεπρωμένο τους ώθησε ευθύς εξαρχής στα καλύτερα!

Η χριστιανική βίβλος είναι βεβαίως σαφής ως προς την καταδίκη της ομοφυλοφιλίας. Στην Παλαιά Διαθήκη η εντολή δίνεται με σαφήνεια και ο αντρικός έρωτας αποκαλείται βδέλυγμα: καὶ μετὰ ἄρσενος οὐ κοιμηθήσῃ κοίτην γυναικείαν, βέλυγμα γάρ ἐστι. Στην Καινή Διαθήκη, μόνο ο Παύλος φροντίζει να τσουβαλιάσει τους πούστηδες στο ίδιο τσουβάλι όπου ρίχνει διάφορους αμαρτωλούς και εγκληματίες από τους οποίους στερεί τη βασιλεία των ουρανών: ἣ οὐκ οἴδατε ὅτι ἄδικοι βασιλείαν θεοῦ οὐ κληρονομήσουσι; μὴ πλανᾶσθε‧ οὔτε πόρνοι οὔτε εἰδωλολάτραι οὔτε μοιχοὶ οὔτε μαλακοὶ οὔτε ἀρσενοκοῖται. Κρίμα που χάνουμε τη βασιλεία των ουρανών, πρέπει να παραδεχθώ, ιδίως αν ισχύουν όσα ο Μωάμεθ υπόσχεται (Τους άνδρες θα τους περιποιούνται αγόρια με τη χάρη της αιώνιας νεότητας, που θα μοιάζουν σαν μαργαριτάρια σε όσους τα κοιτάζουν), ωστόσο προτιμώ τη σιγουριά της ηδονής σε αυτόν τον κόσμο από τις ψευτοϊστορίες για τις απολαύσεις της επόμενης ζωής.

Αν τώρα κάποιος από εμάς τους ομοφυλόφιλους αισθάνεται ότι έχει ανάγκη από το δεκανίκι του χριστιανισμού, ας μην απογοητεύεται! Μπορεί πάντα να ερμηνεύσει τις γραφές με πιο βολικό τρόπο, ή να τις δει σαν καταγραφή του κλίματος της εποχής. Ας μην ξεχνάμε πως η Παλαιά Διαθήκη λέει επίσης πόσο αμαρτωλή είναι η εμμηνόπαυση, ενώ ο Παύλος συμβουλεύει τους δούλους να παραδίνονται ψυχή τε και σώματι στους αφέντες τους!

Από την άλλη μεριά, υπάρχουν και πιο συμπαθητικά χωρία της Βίβλου, και μάλιστα της Καινής Διαθήκης: καὶ εἷς τις νεανίσκος ἠκολούθησεν αὐτῷ, περιβεβλημένος σινδόνα ἐπὶ γυμνοῦ‧ καὶ κρατοῦσιν αὐτὸν οἱ νεανίσκοι. ὁ δὲ καταλιπὼν τὴν σινδόνα γυμνὸς ἔφυγεν ἀπ’ αὐτῶν.

Τελικά δεν έχει καμιά σημασία πώς και γιατί έγινε κανείς ομοφυλόφιλος, όπως δεν έχει καμιά σημασία πώς και γιατί έγινε κανείς ετερόφυλόφιλος.

Αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία είναι πως αν ένας δεκαοχτάχρονος νέος ομοφυλόφιλος έχει την ατυχία να βλέπει τηλεόραση, να διαβάζει περιοδικά, να διαβάζει εφημερίδες, να συναναστρέφεται τον αξιολύπητο μέσο όρο των συνανθρώπων του, ή ακόμη και να υποκύπτει στον πειρασμό του θρησκευτικού εκμαυλισμού, θα τον αναγκάσουν να αισθανθεί άσχημα για τον εαυτό του. Θα τον αναγκάσουν να αισθανθεί λιγότερος, χειρότερος ή εγκληματικότερος από τους ετερόφυλόφιλους.

Θα τον αναγκάσουν να αμφιβάλλει και ο ίδιος αν είναι σωστό, ηθικό, νόμιμο, ή αποδεκτό το γεγονός ότι του αρέσει να συνουσιάζεται, να ερωτεύεται, να αγαπά άλλους άντρες.

Ο δεκαοχτάχρονος ετερόφυλοφιλος έχει πολύ λιγότερα προβλήματα. Ίσως για αυτό γίνεται κατά κανόνα πιο κακόγουστος, πιο χαζός, πιο αμόρφωτος. Δεν χρειάζεται να προσπαθήσει για να γίνει αποδεκτός. Δεν χρειάζεται να αποδείξει πολλά, ούτε στον εαυτό του, ούτε στους άλλους.

Αλλά είναι τόσες οι χαρές αυτής μου της επιλογής που αντισταθμίζουν με το παραπάνω τα προβλήματα αποδοχής από τους μικρόμυαλους, και τις κατίνες. Αρκεί να έχει κανείς τα μάτια ανοιχτά, την αγκαλιά ανοιχτή και τη σάρκα πρόθυμη.

6 σχόλια:

  1. Θα σου αναφέρω εξαρχής πως είμαι ετεροφυλόφιλη. Όχι από επιλογή. Έτσι γεννήθηκα, έτσι ένοιωσα και νοιώθω.
    Εξ ίσου θα σου πω, ότι τον άνθρωπο τον αγαπάμε και τον εκτιμούμε για την ποιότητα του χαρακτήρα του και για το ψυχικό του ήθος και όχι για το τι κάνει στο κρεβάτι του.
    Δυστυχώς ζούμε σε μια κοινωνία γελοία και γεμάτη από υποκρισία. Λες και το μόνο πρόβλημά της είναι του καθενός μας η σεξουαλικότητα γιατί όλα τα άλλα τα έχουμε επιλύσεις!!! Από τη στιγμή αυτή που κατανοήσουμε το γελοίο των ανθρώπων, παύομε και να ασχολούμαστε με αυτούς και με την άποψή τους. Πιστεύουμε στον εαυτό μας, τον αποδεχόμαστε, τον αγαπάμε. Το ίδιο θα έπρεπε και η θρησκεία να κάνει. Υποτίθεται ότι είναι πανανθρώπινη και μιλά για την αγάπη και την φιλευσπλαχνία του Θεού για όλους μας!!!
    Χαίρομαι που δεν κρύβεσαι.
    Χαίρομαι που αισθάνεσαι όμορφα με τον εαυτό σου.
    Μακάρι όλοι έτσι. Είτε ομοφυλόφιλοι είτε ετεροφυλόφιλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι έμαθες να σέβεσαι ανθρώπους,καταστάσεις, συναισθήματα και δεν εκμεταλεύτηκες ποτέ καμία ανθρώπινη ψυχή. Για μένα αυτό είναι ήθος είτε είναι ομοφυλόφιλος κάποιος είτε δεν είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν το νερό είναι βροχή ή είναι λίμνη, πάλι νερό δεν είναι; Εγώ αυτό ξέρω! Κατανοώ, βέβαια, το ότι η κοινωνία ακόμη μαστίζεται από στεγανά και στενομυαλιά, αλλά υπάρχει πάντα η δυνατότητα να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το αντιστρέψουμε αυτό!!!

    Την καλημέρα μου Nephilim!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος8/4/11 09:25

    Όπως και να έχει μπράβο σου! Μπράβο σου γιατί είσαι αρκετά δυνατός ώστε, όχι να το παραδεχτείς, αυτό οφείλει να το κάνει ο καθένας αν θέλει να τα έχει καλά με τον εαυτό του προτίστως, αλλά αρκετά δυνατός ωστε να το υποστηρίξεις άξια. Αν ήμουν μάνα σου θα καμάρωνα για σένα και θα λυπόμουν όλους εκείνους τους δειλούς, ομοφοβικούς τύπους που οι κοινωνικές παρωπίδες μόνο να κατακρίνουν τους αφήνουν. Είμαι ετεροφυλόφιλη, όμως πιστεύω ακράδαντα πως ο έρωτας είναι απλά έρωτας, είτε με το ένα, είτε με το άλλο φύλο. Μπράβο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ...

    ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΜΟΥ ΔΙΝΕΤΕ ΩΘΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΩ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΜΑΚΡΥΑ...

    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΟΛΕΣ Κ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!

    ΜΕ ΦΙΛΙΚΗ ΑΓΑΠΗ Κ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,

    ΛΙΑΚΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΕ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΨΥΧΗ ΜΕΣΑ ΣΟΥ. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΦΙΛΗ ΣΟΥ ΛΥΧΝΟΣ ΚΑΙΟΜΕΝΟΣ ΤΑ ΕΙΠΕ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΜΕ ΚΑΛΥΨΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ. ΠΡΟΧΩΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΣΕ ΦΟΒΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΣΟΥ ΞΑΝΑΛΕΩ ΕΧΕΙΣ ΨΥΧΗ ΣΕ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή